Op 8 september 1979 opent Boetiek Isola voor het eerst de deur.

 


Mevrouw Christine Vandoorne laat in 1979 een gloednieuwe kledingzaak inrichten in het ouderlijk huis van haar echtgenoot, John Vandaele.

Dit huis was gelegen in de Kortrijkstraat 87 te Wevelgem, de plek waar nog steeds Isola Fashion gelegen is. De oppervlakte van de winkel bedroeg een 40-tal vierkante meter.

Mevrouw Christine Vandoorne startte de zaak met de destijds gekende merken Philip Demar, Little David, New Man, Cacharel en Daniel Hechter.

Boetiek Isola kon meteen rekenen op een trouw cliënteel waardoor de 40 vierkante meter oppervlakte al snel onvoldoende was.

In de jaren 80, 90 kwam de ene uitbreiding na de andere.

Ook de merken werden constant vernieuwd; de Franse modemerken die het maakten in de jaren 70 en 80 moesten plaats ruimen voor de betere Duitse merken waaronder Marccain, Dikton's en Ambiente. Daarnaast kwamen Belgische merken zoals Andres, Natan en Porcini in de schijnwerpers.

Op 4 februari 1994 stapt Pascale Vandaele, dochter van Dhr en Mevr Vandaele-Vandoorne, in de modesector. Het vrijgekomen pand naast Boetiek Isola werd gehuurd en ingericht als herenboetiek. De boetiek van Pascale kreeg de naam 'Mango'. Er werd meteen gestart met grote namen in de modesector zoals Hugo Boss en Armani Jeans. De boetiek werd in de jaren 2000 meermaals overvallen door ramkrakers waardoor de fameuze antiram-paaltjes uiteindelijk konden geplaatst worden.

In 1999 werden de beide zaken samengevoegd en zorgde een smalle doorgang er voor dat klanten konden doorlopen van de ene zaak in de andere.

 


Opnieuw drongen zich uitbreidingen op en toen werd beslist om de bestaande gebouwen te laten slopen en een nieuwbouw op te trekken. Meteen ontstond het huidige 'Isola Fashion' waarbij de verkoop van de mooiste, trendy, betaalbare merken bleef vooropstaan. Het gamma merken nam uitbreiding tot een 50-tal, waarbij ook heel wat Italiaanse merken.

Intussen deden Dhr en Mevr Vandaele-Vandoorne afstand van het hele modegebeuren en nemen Pascale Vandaele en haar echtgenoot Henk Louf de zaken waar.

De bestaande gevel wordt regelmatig vernieuwd door middel van een spandoek. Hier enkele voorbeelden uit het verleden: